Harga Pendakap Gigi Kerajaan

Harga Pendakap Gigi Kerajaan 2016

Harga Pendakap Gigi Kerajaan 2017

Jenis Pendakap Gigi 2017

Pendakap logam tradisional berwayar adalah keluli tahan karat dan kadang-kadang digunakan dalam kombinasi dengan titanium. Pendakap logam tradisional adalah jenis yang paling biasa penyokong gigi. Pendakap ini mempunyai pendakap logam dengan elastik (band getah) hubung memegang wayar ke kurungan logam. Jenis yang kedua adalah paling biasa iaitu penyokong gigi diri ligating iaitu penyokong gigi yang tidak memerlukan hubungan elastik. Sebaliknya, wayar itu akan melalui pendakap. Selalunya pendakap jenis ini, masa rawatan dikurangkan, ada kesakitan kurang pada gigi, dan lebih sedikit pelarasan diperlukan daripada dengan penyokong gigi tradisional.

Harga Pendakap Gigi Kerajaan 2016

“Clear” – penyokong gigi berfungsi sebagai alternatif kosmetik untuk pendakap logam tradisional dengan menggabungkan lebih dengan warna semulajadi gigi atau mempunyai penampilan yang kurang mudah dilihat atau tersembunyi. Biasanya, kurungan ini diperbuat daripada bahan seramik atau plastik dan berfungsi dalam cara yang sama dengan kurungan logam tradisional. Hubungan elastik jelas dan ikatan logam putih yang sedia untuk digunakan dengan ini pendakap jelas untuk membantu menjaga peralatan kurang mudah dilihat. Seli, pendakap jelas boleh menjadi diri ligating, bermakna klip wayar ke dalam kurungan tanpa memerlukan huruf kembar. pendakap jelas mempunyai komponen yang lebih tinggi geseran dan cenderung untuk menjadi lebih rapuh daripada pendakap logam. Ini boleh membuat mengeluarkan perkakas pada akhir rawatan lebih sukar dan memakan masa.

Pendakap keluli tahan karat bersalut emas sering digunakan untuk pesakit yang alah kepada nikel (komponen asas dan penting daripada keluli tahan karat), tetapi boleh juga dipilih kerana sesetengah orang hanya lebih suka rupa emas lebih pendakap berwarna perak tradisional.

Lingual pendakap adalah alternatif kosmetik di mana penyokong gigi yang ditempah khas disapukan pada belakang gigi menjadikan mereka secara luaran tidak kelihatan.

Pendakap gigi Titanium menyerupai pendakap keluli tahan karat tetapi lebih ringan dan sama kuat. Mereka yang mempunyai alahan kepada nikel dalam keluli sering memilih pendakap titanium, tetapi mereka lebih mahal daripada pendakap keluli tahan karat.

Multi-Loop Edgewise Archwire (MEAW Teknik) Terapi menggunakan gelung dalam wayar di antara gigi. Ini membolehkan penjajaran menegak lebih cekap gigi dan pelarasan gigitan.

Sila Klik Lini Ini http://www.itsnabilck.com/pendakap-gigi/ untuk pendakap gigi.