Cara Tukar Bateri Kereta Baru

sewa kereta kl

Jangan berputus asa. Inilah sistem yang boleh digunakan untuk menukar bateri kenderaan anda.

Tidak kira seberapa baik anda memperlakukan kenderaan anda, bateri kenderaan tidak menghiraukan segala sesuatu yang tepat untuk dibentuk dan harus dikeluarkan. Ini hanya salah satu perkara pemeliharaan standard yang kita cepat sebagai pemilik kenderaan. Nasib baik, memperkenalkan bateri lain adalah perkembangan yang masuk akal, dan yang kami cadangkan untuk semua DIYers.

Lakukan tanpa bantuan orang lain dengan tempat letak kereta Sabtu pagi, dan yakinkan bahawa kenderaan anda akan bermula pada hari Isnin pagi – dan setiap pagi, walaupun dalam keadaan paling sejuk. Inilah pendekatan paling ideal untuk menguruskan pengasingan bateri kenderaan dan menghadirkan bateri lain.

Sebelum memulakan, berjanji akan memilih bateri yang betul untuk kenderaan anda.

TUKAR BATERAI KERETA

Periksa manual pemilik kenderaan anda untuk zon bateri kenderaan anda. Ruang di dalam mesin sedang mengaudit beberapa yang dipastikan mengenai perbelanjaan untuk kenderaan yang lebih segar. Dua atau tiga bateri mungkin disusun di ruang pemotongan, di bawah permukaan tanah atau bahkan memastikan sumur roda jauh.

Lihat siaran positif dan negatif dan pelbagai kaitan yang saling berkaitan. Pos positif mungkin mempunyai plastik merah yang tersebar di atasnya kerana sambungan yang ditambahkan kepadanya akan berwarna merah. Seharusnya ada gambar “+” yang berkeliaran atau terukir pada bateri, dekat dengan pos positif.

Dengan menggunakan sepana, kendurkan mur atau penangkap yang melindungi terminal negatif dan hubungan dengan tiang bateri negatif.

Dengan menggunakan sepana, keluarkan mur atau penangkap yang melindungi terminal negatif dan hubungan dengan tiang bateri negatif.

Batalkan struktur penahan atau pegangan yang memegang bateri dan letakkan bahagiannya dan ketepikan untuk mengelakkan tumpah atau hilang.

Angkat bateri dengan berhati-hati tanpa menggegarkannya (luar biasa, ia tidak benar-benar hebat). Sekiranya tiang dipindahkan ke arah kepala baterai, dan bukan sebagai pemikiran, Anda dapat menggunakan bateri yang melewati sebatan.

Memperkenalkan BATERI KERETA

Lihatlah terminal yang berkaitan dengan pengakuan rakan bateri dengan jaminan ia tidak berfungsi dan digunakan secara percuma. Sekiranya mereka tidak, sempurna mereka menggunakan mekanikal pembersih terminal. Instrumen penting terbuka yang sesuai dengan tiang, dengan berus lain yang sesuai dengan bantuan. Kecuali ini, sikat dawai yang terkenal boleh membuat komitmen. Semakin bersih pos dan kelebihan anda, semakin baik dan positif hubungan bateri anda.

Letakkan bateri dengan sasaran bahawa pos positif dan merah akan merebak ke terminal positif dan wilayah sambungan.

Tambahan bateri baru. Oleh itu, selamatkan dengan struktur penahan atau penahan yang dikeringkan hingga ke tahap ini.

Bersihkan bahagian atas plastik yang menyebarkan tiang bateri dan tunjukkan kaunter yang mengasingkan pencuci di atasnya.

Sapukan sedikit lapisan minyak ke tiang bateri dan terminal sebelum menghubungkan terminal positif ke pos positif terlebih dahulu. Musuh pemecah minyak yang luar biasa ada di kedai-kedai yang kecewa dengan penggunaan putih kehijauan yang dapat melindungi bateri daripada mengecas. Dengan menggunakan perengkuh, pasangkan penyambungnya sehingga memuaskan. Oleh itu, lakukan ujian semula untuk pos negatif dan terminal.

Percubaan menukar bateri. Jika tidak bergerak, betulkan struktur tangkapan atau penahan. Anda sudah selesai memperkenalkan bateri kenderaan! Terlalu banyak bekerja terutama yang dilakukan dan pasti memandu, memahami bahawa anda tidak akan berhenti berpura-pura memikirkan bateri mati.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan sewa kereta kl ? Hubungi 019 9671127 untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa kl yang terbaik. KARLOOP merupakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan sewa kereta kuala lumpur di seluruh Malaysia. Hubungi 019 9671127 untuk sewa kereta kl.