10 Tips untuk Mencapai Apa-apa yang Anda Mahu dalam Kehidupan | Nabil Che Kholid

10 Tips untuk Mencapai Apa-apa yang Anda Mahu dalam Kehidupan | Nabil Che Kholid

Saya tidak ganjil untuk merasa tersekat sepanjang hayat seharian.

Saya telah bersedia dengan sebahagian mentor terbaik di planet ini semasa kerjaya sukan 20 tahun saya, dan sekali lagi ketika saya bertanding di Olimpik 2008.

Walau apa pun, apabila saya perlu memulakan organisasi saya sendiri, untuk berkongsi pandangan saya tentang sains otak motivasi dan bersiap sedia dengan orang lain, ia tidak semudah saya fikir ia akan berlaku.

Menggalakkan perniagaan lain tidak mudah. Anda perlu menyerahkan solat gaji yang tetap untuk menggali ke dalam jurang yang tidak jelas, jurang yang berubah-ubah. Banyak perkara yang melindungi kita daripada membuat perkara lompat seperti kebimbangan dan kelemahan. Selain itu, satu perkara lebih penting lagi: inspirasi.

Apabila saya memikirkan masa depan saya sebagai pesaing, saya memahami apa yang luar biasa. Saya mengingati apa (atau siapa) mempengaruhi saya untuk mendorong diri saya walaupun saya tidak mahu. Perbezaannya, sebagai pesaing, saya telah menganjurkan hari dan mentor untuk menjawab. Struktur membuat kami berpusat dan mentor terus menolak dan menguji kami.

Bersyukur saya lulus peringkat ini dan saya telah menubuhkan Onbotraining, sebuah pentadbiran yang berasaskan web yang membolehkan individu mencapai matlamat mereka. Saya memilih untuk mengumpulkan pelajaran yang saya pelajari dalam perjalanan dan untuk menyampaikannya kepada orang lain, sama seperti anda, berusaha untuk memperbaiki diri mereka sendiri.

Sepanjang baris ini, berikut adalah 10 tips terbaik saya untuk mencapai apa sahaja yang anda perlukan sepanjang hayat seharian.

10 Tips Untuk Berjaya Dalam Kehidupan | Nabil Che Kholid

  1. Berkonsentrasi bertugas, bukan inspirasi.

Tepat bagaimana dedikasikan yang anda katakan bahawa anda adalah matlamat anda? Betapa pentingnya untuk anda, dan apa yang anda mahu kehilangan untuk mencapainya? Sekiranya anda sendiri yang berdedikasi sepenuhnya, inspirasi akan diambil selepasnya.

  1. Carilah maklumat, ianya tidak datang dengan sendiri.

Sekiranya anda menumpukan pada semangat wahyu, meningkatkan, menyiasat dan menguji, inspirasi anda akan dikuasakan. Pada peluang yang anda tumpukan pada masa akan datang, inspirasi anda akan menyerupai iklim-ia akan berlalu pada saat anda melanda ribut. Jadi kunci adalah menumpukan perhatian pada pelayaran, bukan matlamat. Teruskan untuk merenungkan apa yang anda sedar dalam perjalanan dan apa yang anda boleh buat.

  1. Buat keseronokan perjalanan.

Ia adalah lencongan yang luar biasa! Sebaik sahaja anda membuatnya tulen, ada peluang seumur hidup ia akan mula menyampaikan berat badan bergairah dan anda akan kehilangan pandangan dan akhirnya tersekat sekali lagi.

  1. Lupuskan pertimbangan yang tidak berubah.

Pertimbangan sentimen dan emosi kesan menentukan bagaimana anda melihat fungsi anda. Anda mempunyai banyak kontemplasi di dalam fikiran anda, dan anda secara umumnya mempunyai keputusan yang menjadi tumpuan anda: yang akan membuat anda terjebak dengan terang (perasaan takut, soalan) atau orang-orang yang akan mendorong anda (semangat, ujian , mencuba perkara-perkara baru, menjelajah dari kebiasaan biasa anda).

  1. Gunakan tenaga kreatif anda.

Mengikuti peringkat selepas berlakunya kontemplasi negatif adalah menggunakan tenaga kreatif anda. Pada ketika keadaan berjalan dengan lancar, anda dipenuhi dengan daya hidup yang positif, dan apabila anda menghadapi cabaran, anda harus lebih kuat. Jadi ubah nama keadaan anda. Sekiranya anda terus mengulangi saya mengecewakan kerja saya, angka yang emosi perkataan itu akan dipanggil? Ini masalah tenaga kreatif! Anda hanya dapat menemui komen walaupun dari pengurus yang paling mengasyikkan di planet ini dan tidak lagi meletihkan aktiviti. Saya mempunyai latihan yang luar biasa untuk anda: Hanya selama tiga hari, fikirkan dan ucapkan perkara-perkara positif seperti itu. Lihat apa yang berlaku.

10 Tips ini Pasti Membantu Dalam Kehidupan Kita |Nabil Che Kholid

  1. Berhenti bersenang-senang dengan diri anda.

Inspirasi membayangkan aktiviti dan aktiviti membawa datang. Sekali lagi aktiviti anda tidak dapat membawa hasil yang anda perlukan. Oleh itu, anda ingin menjadi baik untuk diri sendiri dan jangan meletakkan diri anda dalam keadaan yang menyusahkan. Anda duduk dengan ketat untuk perancangan yang ideal, untuk pintu yang terbuka, semasa anda memandu diri ke stagnasi dan kadang-kadang bahkan menjadi kesuraman. Pergi ke sana, memprovokasi diri sendiri, menyelesaikan sesuatu yang perlu anda lakukan tanpa mengira sama ada anda bimbang.

  1. Lupuskan pelencongan.

Baik untuk apa-apa perkara dan kepelbagaian akan bergantung kepada arahan anda, terutamanya perkara-perkara biasa, biasa yang anda lebih suka lakukan berbanding menumpukan pada aktiviti baru yang sukar dan penting. Perhatikan bagaimana menumpukan pada apa yang paling penting. Tuliskan sambutan hangat masa dan anggap diri anda bertanggungjawab untuk tidak melakukannya.

  1. Cuba jangan bergantung pada orang lain.

Anda sepatutnya tidak menjangkakan bahawa orang lain akan melakukannya untuk anda, tidak juga teman lelaki, teman atau pengurus anda. Mereka kebanyakannya diduduki oleh keperluan khusus mereka sendiri. Tiada siapa yang akan membuat anda gembira atau mencapai matlamat anda untuk anda. Ia semua padamu.

  1. Merancang.

Ketahui tiga tahap anda ke hadapan. Anda tidak perlu repot dengan tambahan. Bulatkan minggu anda mengikut jadual waktu, ambil perhatian apabila anda akan melakukan apa dan bagaimana. Pada ketika itu apa yang mustahak merancang. Tinjauan bagaimana setiap hari berlalu dengan apa yang anda sedar dan ubah suai apa yang anda boleh kemajuan.

  1. Perlukan diri daripada terbakar.

Ia apa-apa tetapi sukar untuk haus ketika anda sangat merangsang. Tonton diri anda untuk melihat apa-apa tanda-tanda keletihan dan letakkan peluang untuk berehat. Tubuh dan minda anda berehat apabila anda merancang waktu berselang dan bersenang-senang ke dalam minggu anda selepas minggu tarikh-buku. Melakukan tugasan yang berbeza, terus bertukar-tukar antara sesuatu yang berdaya cipta dan masuk akal, sesuatu yang fizikal dan belum, bekerja sendiri dan dengan satu kumpulan. Tukar kawasan. Berpikir, atau hanya bernafas penuh, tutup mata anda, atau tumpukan pada satu perkara selama lima minit.

Anda memerlukan inspirasi bukan kerana anda lesu atau tidak mempunyai objektif. Sesungguhnya, walaupun bintang terbesar, ahli perniagaan terkaya atau pesaing paling pakar tersesat sekarang dan kemudian. Apa yang membuatkan mereka membujuk adalah minat tentang berapa banyak yang lebih baik atau lebih cepat yang mereka dapat. Jadi yang paling penting, berminat, dan ini akan membawa anda ke tujuan dan pencapaian anda.

Penulis : Nabil Che Kholid

http://www.nabilchekholid.com/

http://www.nabilchekholid.com/syarat-aqiqah-anak-lelaki-dan-perempuan/

http://www.nabilchekholid.com/kereta-sewa-kl/

http://www.nabilchekholid.com/biodata-dato-seri-dr-ahmad-zahid-hamidi/

http://www.nabilchekholid.com/tempat-menarik-di-cameron-highland/

http://www.nabilchekholid.com/cara-membuat-resepi-kek-batik/